E-bike accu revisie

Na de nodige kilometers fietsplezier komt er een moment dat de accu van jouw e-bike niet meer goed functioneert. Daar kunnen verschillende oorzaken voor zijn: ouderdom, een technisch mankement of geen optimaal gebruik van de accu.

Om de trapondersteuning dan weer naar wens te kunnen gebruiken, is een revisie van de huidige accu de oplossing.

Een accu reviseren is in bijna 90% van de gevallen de beste optie. Niet alleen voor het milieu maar vaak ook veel voordeliger. Bij revisie via ons ben je zeker van:

✅ Goed en eerlijk advies

✅ Topkwaliteit Samsung Lithium Ion cellen

✅ 2 Jaar garantie 

 

Hoe gaat het reviseren van een accu in zijn werk?

Stap 1.

Wil je meer weten of een offerte? Het beste is om langs te komen in onze winkel met de accu en de lader. Wij kunnen de lader dan nameten en ook de accu meten. Op basis van enkele vragen die wij je stellen kunnen we bepalen of revisie de oplossing is voor jouw accu. We kunnen dan direct nakijken wat de revisie kost en of er ook een upgrade mogelijk is waardoor je nog verder zou kunnen fietsen. In sommige gevallen moeten we eerst contact opnemen met de werkplaats om zeker te zijn dat revisie mogelijk is.

 

Geen gelegenheid om langs te komen? Vraag een offerte aan via het formulier op deze pagina of bel ons via 055-5212999. Wij kunnen dan vaak enkele vragen beantwoorden, houd de accu dan wel bij de hand omdat wij naar enkele technische specificaties zullen vragen. 

 

Je kunt ons ook via WhatsApp bereiken en/of foto's van de accu sturen. 

Stap 2.

Heb je besloten de accu te willen reviseren? Dan nemen wij de accu aan in de winkel. De lader moet altijd meegestuurd worden naar de werkplaats aangezien deze ook gebruikt wordt bij de belangrijke kwaliteitstest na de revisie. Wij sturen de accu dezelfde werkdag op (indien ingeleverd voor 16.00 uur). De revisie neemt 10 - 12 werkdagen in beslag. In het hoogseizoen kan dit enkele dagen langer zijn. Wij zullen u hierover informeren.

Stap 3.

De accu wordt verzonden naar onze werkplaats. Bij binnenkomst wordt deze gemeten en wordt er gekeken of de accu daadwerkelijk aan revisie toe is. Soms worden er andere fouten geconstateerd zoals bijvoorbeeld een defecte BMS. Een BMS is het Battery Managment System. Deze printplaat communiceert tussen de fiets en de accu. Wanneer de accu daadwerkelijk gereviseerd kan worden, worden alle oude cellen verwijdert en vervangen door topkwaliteit Samsung Li-ion cellen. De accu wordt na de montage van de cellen geladen, ontladen en vervolgens nogmaals geladen in een speciaal teststation. Van deze test wordt een rapport meegeleverd.

Stap 4.

De accu komt terug bij ons in de winkel. Je ontvangt bericht dat de accu en lader weer bij ons zijn aangekomen. Wanneer je deze op komt halen geven wij het testreport mee, een flyer met daarop tips voor het eerste gebruik en om ervoor te zorgen dat de gereviseerde accu zo lang mogelijk in topvorm blijft. Je krijgt van ons de kassabon mee welke goed bewaard moet worden voor de 2 jaar garantie die je ontvangt.

 

Offerte aanvragen?

Graag ontvangen wij een foto van de sticker van de accu.
Deze kunt je hieronder eenvoudig uploaden.
Tip; via de telefoon gaat dit het meest eenvoudig.